ارزش غذایی شکلات تلخ
۱۱ گرم فیبر
۶۷ درصد از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه برای آهن
۵۸ درصد از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه برای منیزیم
۸۹ درصد از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه برای مس
۹۸ درصد از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه برای منگنز
همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، روی و سلنیوم است.
شکلات تلخ منبع قدرتمند آنتی اکسیدان ها
با این حال، لازم به ذکر است دانه های کاکائو خام و فرآوری نشده از جمله غذاهایی هستند که بالاترین امتیاز را دارند و آزمایش شده اند. شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و شامل پلی فنول ها، فلاوانول ها و کاتچین ها هستند. نتایج یک مطالعه نشان می دهد کاکائو و شکلات تلخ بیش از هر میوه آزمایش شده دیگری که شامل بلوبری و توت آکایی است فعالیت آنتی اکسیدانی، پلی فنول و فلاوانول دارند.
شکلات تلخ جریان خون و فشار خون پایین را بهبود می بخشد
فلاوانول های موجود در شکلات تلخ می توانند اندوتلیوم پوشش شریان ها را تحریک کرده و تولید اکسید نیتریک (NO) کنند. یکی از عملکردهای NO ارسال سیگنال برای شل شدن به عروق است که باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون و در نتیجه کاهش فشار خون می شود. بسیاری از مطالعات کنترل شده نشان می دهد کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند اگرچه این تاثیرات معمولا خفیف است.
شکلات تلخ HDL را بالا می برد و از LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند
اکسید شده LDL به این معنی است که LDL (کلسترول “بد”) با رادیکال های آزاد واکنش نشان داده است که باعث می شود ذره LDL خود واکنش پذیر باشد و قادر به آسیب رساندن به سایر بافت ها مانند پوشش شریان های قلب باشد، بنابراین کاملا منطقی است که کاکائو LDL اکسید شده را کاهش می دهد زیرا این ماده حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان قدرتمند است که آن را به جریان خون تبدیل کرده و از لیپوپروتئین ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. همچنین شکلات تلخ می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد که یکی دیگر از عوامل خطرزا برای بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و دیابت است.
شکلات تلخ خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد
در مطالعه ای که روی ۴۷۰ مرد مسن انجام شد، مشخص شد کاکائو خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را با ۵۰ درصد طی یک دوره ۱۵ ساله کاهش می دهد. نتایج یک مطالعه دیگر نشان می دهد خوردن شکلات دو یا چند بار در هفته خطر ابتلا به پلاک کلسیفیک شده در رگ ها را تا ۳۲ درصد کاهش می دهد. با این حال مطالعه دیگری نشان داد خوردن شکلات تلخ بیش از ۵ بار در هفته ۵۷ درصد خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. البته این سه مطالعه یک مطالعه مشاهده ای است، بنابراین نمی تواند ثابت کند شکلات خطر را کاهش می دهد یا خیر.
ترکیبات فعال زیستی موجود در شکلات تلخ نیز ممکن است برای پوست گزینه عالی باشد. فلاونول ها می توانند در برابر آسیب های ناشی از آفتاب از شما محافظت کنند، جریان خون در پوست را بهبود بخشند و تراکم و آبرسانی پوست را افزایش دهند، بنابراین اگر قصد رفتن به ساحل برای گذراندن تعطیلات را دارید هفته ها و ماه های قبل از آن شکلات تلخ مصرف کنید.
شکلات تلخ می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد
بیشتربخوانیم:کاهش چربی و فشار خون با مصرف شکلات تلخ
علاوه بر این، کاکائو حاوی مواد محرک مانند کافئین و تئوبرومین است که احتمال می رود دلیل اصلی این باشد که می تواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد. اگرچه کافئین موجود در شکلات تلخ در ماقیسه با قهوه کمتر است، اما همان میزان هم بر عملکردهای مختلف مغز از جمله حافظه، خلق و خو، هوشیاری، سطح انرژی، زمان واکنش و عملکرد ذهنی عمومی تاثیر مثبت دارد.
مترجم: الهه زارعی